Як перевірити якість виконаних сантехнічних робіт

Щоб бути впевненим, що відремонтовані труби, крани і вентилі найближчим часом не протекут, потрібно перевірити якість виконаних сантехнічних робіт. Для цього:

  • Пустіть воду невеликим струменем. Труби та крани не повинні протікати. Якщо стики залишилися сухими, переходите до наступного етапу перевірки.
  • Перевірте систему під максимальним навантаженням. Відкрийте всі крани на максимум і зачекайте кілька хвилин. Якщо стики все ще сухі, значить, робота виконана на совість. Якщо встановлена ​​колекторна розводка на кілька споживачів, кожен відведення перевіряється окремо.
  • Перевірте, як закриваються крани. Важелі повинні «ходити» плавно і без зусиль. Потік води теж повинен регулюватися плавно, а не стрибками.

Якщо з'явилася протікання, а майстер запевняє, що її в найближчому часі «затягне» відкладеннями, не вірте. Таку роботу потрібно переробляти.

Як оцінити працездатність системи

Щоб замовляти сантехнічні роботи якомога рідше, проконтролюйте:

  • Чи є доступ до запірної арматури, чи зручний він. Наприклад, залишаючи будинок або квартиру, рекомендується перекривати крани подачі води. Якщо це робити незручно, до крану будуть прикладатися нехарактерні зусилля, і він швидко вийде з ладу.
  • Посаджені чи нарізні сполучення на ущільнювач (фум, лляна підмотка, металізована фарба, спецпаста).
  • Прокладена чи каналізаційна труба під ухилом. Висота ухилу повинна становити мінімум 2% від довжини зливу.
  • Чи захищена система. Сантехнічні системи часто приховують - укладають в штроби, спеціальні короби. Приховувати можна тільки пластикові та пластмасові водопровідні труби. Металеві труби, які з'єднуються різьбленням, прокладаються зовні. Системи відкритого типу монтуються під стінами або в інших місцях з мінімальним ризиком ушкодження.
  • Чи не порушена система водопостачання в цілому. Ремонт вашого трубопроводу не повинен порушувати роботу системи водопостачання у сусідів. Якщо після вашого ремонту у сусідів в обох кранах тече гаряча вода, роботи доведеться переробляти.
  • Чи правильно розташовані труби. Труби холодної води і каналізації завжди розташовуються нижче, ніж труби гарячої води.

Під час капремонту або будівництва якість сантехнічних робіт перевіряється до старту обробки - укладання плитки, клеєння шпалер, фарбування.

Компанія WaterMaster проводить зварювальні роботи і займається ремонтом і установкою сантехніки в Кіеве.Обращайтесь до нас за телефонами +38 (096) 270-00-01, +38 (099) 463-47-21 і ми відповімо на всі ваші запитання.