Засмітилася раковина: що робити?

Засор раковины

У ванній і кухонній раковині часом виникає таке неприємне явище, як засмічення. Найчастіше це відбувається через недбалість тих, хто користується нею без захищає решітки або сіточки від сміття a сифоні, а також допускає потрапляння різних дрібних речей на зразок мила, волосся і т. П. Подібна недбалість призводить до того, що часом доводиться не тільки очищати раковину від сміття, а й змінювати сифон. Однак є засоби, що дозволяють уникнути такого повороту. Отже, засмічення раковини: що робити?

  1. Вантуз. Найпоширеніший і вірний спосіб очистити раковину від «запорів», проте останнім часом все більше людей, які просто не знають, як користуватися вантузом і навіть що це таке. Вантуз - пристрій зі сфери сантехніки з гумовим наконечником і дерев'яним поручнем. Вантуз використовують вручну. З його допомогою вода потрапляє назад в раковину з каналізації. Так вантуз очищає засмічення раковини, що робить кожен сантехнік. Однак вантуз хороший лише тоді, коли раковина засмічена дрібними предметами. Якщо ж сміття складається з предметів побільше, вантуз не справляється з покладеним на нього завданням. Крім того, важливо вміти користуватися вантузом правильно.
  2. Проти сміття з недрібних предметів прекрасно допомагає хімія (хімічні засоби), сода, оцет, навіть просто гаряча вода в поєднанні з пральним порошком або окріп, якщо трубочки сифона не пластикові, а металеві. Як користуватися ними, розповідають інструкції. І, звичайно ж, завжди можна викликати сантехніка в Києві на будинок. Будь-які проблеми Вам допоможе вирішити наша компанія!