Накопичувальний водонагрівач

Водонагреватель накопительного типа

Водонагрівач накопичувального типу прийнято називати бойлером. Він являє собою нагрівальний елемент і бак, де і здійснюється нагрів води до потрібної температури. Це дуже зручно в тому випадку, якщо існує проблема з подачею води. Бойлер може працювати як на газі, так і електричного типу.

Давайте розглянемо всі "за" і "проти" газових і електричних бойлерів для прийняття правильного рішення.

  • Електричні бойлери потужністю 1-3 кВт (є і до 6 кВт) працюють від звичайної електромережі.
  • Газові бойлери мають потужність з 4-6 кВт, тому вода нагрівається швидше. Наприклад, водонагрівач об'ємом в 150 літрів нагріє воду за допомогою газу приблизно за 1 годину, а електріческомому бойлеру знадобиться більше 2 годин. Для того, щоб встановити бойлер на газу, необхідно споруджувати димохід.

На складність установки впливає яка камера згоряння в бойлері: закрита або відкрита.

Вид водонагревателя сбоку

Установка моделі з відкритою камерою згоряння передбачає великі витрати, в порівнянні з монтажем водонагрівача з закритою системою, але вартість самого агрегату з відкритою камерою буде приблизно в 1,5 рази менше.

Висновок. Більш низька вартість газу, а також більш швидке нагрівання води, дає незаперечні переваги саме газового накопичувального водонагрівача. Ціна самого газового бойлера і його установка в кілька разів дорожче агрегату на електриці, яка і є визначальним фактором при виборі.

Вибираючи обсяг бака нагрівача варто враховувати всі потреби в споживання гарячої води, а також розрахувати невелика кількість для запасу. Але з іншого боку, водонагрівач з великим літражем обійдеться дорожче, а також значно збільшується оплата за електроенергію або газ. Великі розміри баку часто обмежують його застосування в умовах стандартної квартири. Якщо вам потрібна вода тільки для миття посуду, то досить водонагрівача з баком до 10 л. Але найчастіше нам необхідний бойлер, щоб приймати душ або ванну. В середньому підраховано, що для прийняття ванни одній людині необхідно 80 літрів води, нагрітої до 50 градусів. Якщо ж в бойлері встановити більш високу температуру, то витрата відповідно зменшиться.

Накопительный водонагреватель

Визначенійформули для обчислення об'єму бака не існує, все індивідуально. Але є деякі поради.

  • Так на одну людину рекомендують вибирати бойлер з обсягом бака в 50 - 80 літрів. Для 2-3 чоловік, вимоги до обсягу будуть вище 80 - 150 літрів.
  • Сім'ї з 4-х і більше осіб краще доглядати більш ємні водонагрівачі в 120 - 200 літрів.

На сьогоднішній день більш надійними і довговічними покриттями щодо корозії вважаються титанова емаль і нержавіюча сталь. Але вартість таких водонагрівачів, звичайно, вище. Щоб захистити внутрішнє покриття нагрівального бака, в бойлерах присутній магнієвий анод, який вимагає заміни кожні рік-півтора. Саме він допомагає убезпечити бак від корозії.

Фахівці WaterMaster проведуть сантехнічні роботи за доступною ціною. Детальна інформація за телефоном (096) 270-00-01, (099) 463-47-21.