Дрібний сантехнічний ремонт своїми руками

Ремонт своими руками

Коли виникають проблеми з сантехнікою, не завжди є можливість викликати майстра або дочекатися його приїзду. Звичайно, будь-яка справа краще довіряти професіоналам, проте при необхідності можна виконати деякі сантехнічні роботи своїми руками.

Коли можна не викликати сантехніка?

Якщо у вас є час, необхідний інструмент, навички роботи з сантехнікою або можливість вчитися, багато роботи в будинку можна робити самостійно. Однак складні завдання, такі як розводка і прокладка труб, установка ванни, підключення душової кабіни, комплексний ремонт сантехніки краще все-таки залишити фахівцям. Розуміючи всі нюанси роботи водопровідної та каналізаційної систем, роблячи поправку на її відмінності в різних будівлях, сантехніки впораються з завданням швидше, заощадивши вам не тільки час і нерви, а й, можливо, кошти на новий ремонт через минулих труб. Однак є дрібниці, з якими впорається кожен.

Різновиди дрібного ремонту, який можна виконати самостійно

 

Усунення засмічення в умивальнику

Найчастіше ця проблема актуальна для кухонних мийок, тому що під час миття посуду навіть у самій акуратною господині в стік потрапляють жир, дрібні частинки їжі. Якщо в туалеті і в ванній вода йде нормально, а в кухні стоїть - з цією проблемою можна впоратися самостійно:

  • використовуючи вантуз або трос;
  • розібравши і очистивши сифон;
  • налив у слив «хімію» з магазину або засіб по народному рецепту для прочищення труб.
  • ремонт змішувача

Якщо з крана постійно капає вода, найчастіше справа в продірявився прокладці, яку доведеться поміняти (попередньо купити нову в магазині, якщо немає запасний). Знадобиться відповідний інструмент, а крім того, не варто забувати, що при будь-яких роботах на системі водопроводу потрібно обов'язково перекрити воду в квартирі. А ще постарайтеся знайти упаковку з-під змішувача: там може виявитися не тільки інструкція, але і запасні деталі, і ремонт-комплект. Досить просто самостійно замінити і складові частини змішувача, наприклад, продірявився душовою шланг.

Заміна сантехнічних елементів

Поламався зливний бачок або сифон під мийкою? Все, що вам потрібно - купити нову деталь і поставити її на місце старої згідно з інструкцією. Звичайно, сантехніка буває різної складності, і трапляється, що без майстра не обійтися, однак найчастіше подібні роботи не уявляють складності.

Інструмент

Для дрібних сантехнічних робіт знадобляться:

  • газовий і розвідний ключі;
  • універсальна і довга плоска викрутки, викрутка зі змінними насадками;
  • плоскогубці і пасатижі.

Озброївшись інструкцією і інструментом, можна виконати нескладний ремонт самостійно. Однак якщо ви сумніваєтеся в тому, чи зможете зробити все правильно, завжди можна викликати сантехніка на будинок і фахівці компанії WaterMaster завжди готові прийти на допомогу!