Як обрати змішувач для кухні

Спочатку вам треба визначитися з моделлю. Комусь більше подобається змішувач, який швидше за і з великим комфортом подає воду. Хтось звик до змішувача з двома вентилями. Звичайно, це справа смаку. Щоб остаточно визначитися з вибором, давайте трохи докладніше розглянемо внутрішню будову цих змішувачів.

Вентильні змішувачі мають ущільнювач - прокладку з гуми або кераміки.

Одноважільний змішувач обладнаний пластинчастої (керамічним), або кульовим картриджем.

Вважається, що змішувачі з кульовим картриджем (змішування води в яких проходить всередині кулі) більш зручні та надійні у використанні. Важіль в цих змішувачах, без додавання особливих зусиль, повертається плавно і легко. Однак, при тривалому використанні, кульової запірний клапан може заїдати через корозію, і тоді воду стає важко відкривати / закривати.

Керамічний картридж має принципово іншу будівлю. Він запірний клапан, який складається з двох прилеглих пластин, виготовлених з окису алюмінію. Такий картридж піддається корозії, але при попаданні в нього маленьких механічних частинок, він перестає працювати. Тому виробники рекомендують перед змішувачем встановлювати фільтри грубого і тонкого очищення води. В іншому випадку вони можуть відмовити в гарантійному обслуговуванні.

Недорогі змішувачі мають ще один варіант запірного клапана, він виготовляється з пластика. Але є великий ризик, що такий змішувач пропрацює недовго.

При ремонті сантехніки, зокрема, змішувачів з одним важелем, швидше за все, може знадобитися допомога кваліфікованого фахівця. Запірний клапан такого змішувача має більш складну конструкцію, ніж в вентильного, в якому замінити прокладку і самому не складно.

Тепер, коли ви визначилися з моделлю, обов'язково зверніть увагу на виливши змішувача. На кухні, особливо при наявності двосекційною мийки, важливо, щоб кран можна було повернути вліво або вправо. Високий гусак дозволяє мити великі каструлі або набирати в них воду. Змішувачі випускають зі збірним і литим виливом. Збірні складаються з декількох деталей, з'єднаних в єдину конструкцію. Литі мають безшовне з'єднання витоку з корпусом, і найчастіше поворотний вилив. Через відсутність додаткових деталей з'єднання, гусак цілісного лиття вважається набагато практичніше, але при збірному гусак зручніше управляти водним потоком. По довжині кран буває коротким (15 см), середнім (20 см) і довгим (28см). Форма витоку змішувачів різноманітна, вона може бути S, С, R, J, Г-подібної форми, а також звичайний прямий, трохи потовщеною і трохи сплющеною форми. Найчастіше змішувачі виготовляють із пластику й латуні, їх покривають хромом або нікелем. Також застосовують різні напилення або нанесення кольорових емалей. Іноді змішувачі для кухні комплектуються витяжним шлангом-душем, довжиною 70-80 см. Змішувачі з дисковим перемикачем на корпусі, призначені для підключення до посудомийної або пральної машини. Найпоширенішим способом установки змішувачів є настільний монтаж, який проводиться безпосередньо на умивальники, а ось кріплення на стіну може зустрічатися тільки в старих будинках.

Хочете отримати консультацію фахівця? При виклику сантехніка на будинок ви отримаєте відповіді на всі ваші запитання. Телефонуйте до нас по телефону (096) 270-00-01, (099) 463-47-21.