Автономна каналізація: плюси і мінуси

Нагальною проблемою може виявитися відсутність централізованої каналізації, і тоді доводиться думати про автономної каналізації. Справді, чи не викопувати ж вигрібну яму, яка може прийняти лише невеликий обсяг стоків, та до того ж має досить-таки неприємним амбре. Крім того, доводиться двічі на місяць викликати і оплачувати асенізаторську машину, тому вигрібна яма може обійтися навіть дорожче, ніж автономна каналізація: плюси і мінуси тут очевидні. На перший погляд, вигрібна яма - дешево і сердито, проте потім все одно будуть потрібні витрати. Тим часом автономна каналізація не приносить з собою неприємний запах, а викликати асенізаторів потрібно від сили раз на рік, а не два рази на місяць, як у випадку з ямою. Вже одне це вказує на можливість істотної економії матеріальних засобів, що важливо в кризовий час.

Це далеко не всі основні плюси і мінуси автономної каналізації. До позитивних якостей можна також віднести те, що каналізація працює ефективно і швидко, термін експлуатації буває до 50 років. І, на відміну від септика, автономна каналізація прекрасно очищається. Ступінь очищення стоків, як правильно, становить не менше дев'яноста семи відсотків. Якщо Вам така перспектива до душі, звертайтеся до досвідчених сантехнікам в Києві які допоможуть реалізувати проект.

Єдиний істотний недолік автономної каналізації - її висока вартість, проте витрати на вигрібну яму або септик практично такі ж. При цьому каналізація доставляє менше турбот.